Logo

Historiek van ons bedrijf

Schilderwerken Morel & zn kent zijn ontstaan in 1953. Toen begon Firmin Morel op 21-jarige leeftijd als zelfstandig schilder na jaren schildersschool, in die tijd avond- en zondagschool. Een pril begin, maar een stevige basis voor een groeiend schildersbedrijf.

En dat de tijden veel veranderd zijn kunnen we aantonen met volgende voorbeeldje:
In die tijd was een wagen uitzonderlijk, dus reed Firmin met fiets en kar tot soms ver buiten de gemeente. Aangezien een ladder moeilijk in het karretje paste, kreeg die een plaatsje op Firmins schouders! Geen gemakkelijke klus dus.

Het bedrijf evolueerde, alsook het gezin van Firmin. Zijn zoon en opvolger, Martin Morel, werd geboren. Net als zijn vader opteerde Martin voor een opleiding in het schildersvak in de Glorieuxschool te Oostakker. Bovendien volgde hij er een specialisatie in decoratietechnieken (marmerschilderen, houtimmitatie, vergulden, ...). Op 17-jarige leeftijd studeerde Martin af en in 1964 vervoegde hij zijn vader in het bedrijf. Martin zorgde voor enige vernieuwing binnen het bedrijf: publiciteitswerken deden intrede bij Morel & zn.

In 1981 werd Martins zoon, Hennie Morel geboren. Ook hij volgde het voorbeeld van zijn vader en genoot een schildersopleiding te Oostakker. Na een specialisatie in hout- en marmertechnieken, startte ook hij in het bedrijf. Firmin, die ondertussen op pensioen was gegaan, aanschouwde dit alles met grote tevredenheid. De toekomst van het bedrijf was verzekerd.

Het voortbestaan van deze generaties schilders danken wij voornamelijk aan ons kwalitatief schilderwerk, maar ook aan ons cliënteel dat herhaaldelijk vertrouwen in ons stelt. Onze cliëntvriendelijke service is dan ook één van onze prioriteiten.

Onze slogan blijft:

Geen werk is te klein om er iets groots van te maken.